Zgodnie z obowiązującym prawem podatnicy mogą przekazać 1% swojego podatku dochodowego za rok 2011 na rzecz wybranej organizacji pożytku publicznego. Na terenie Diecezji Łomżyńskiej kościelną organizacją pożytku publicznego jest „CARITAS BLIŹNIM” wspierająca działalność statutową Caritas Diecezji Łomżyńskiej w tym działalność Hospicjum w Ostrołęce

Jak przekazać 1% podatku na rzecz „Caritas Bliźnim"-HOSPICJUM  w Ostrołęce ?

Niech Święta Wielkiej Nocy będą czasem ożywienia wiary, nadziei i miłości.
Zdrowych, spokojnych Świąt, pełnych życzliwości oraz obfitych łask i błogosławieństwa od
Zmartwychwstałego Pana życzy

z personelem

Pola nadziei cd.11 kwiecień 2011
H0SPICJUM CARITAS  Diecezji Łomżyńskiej kontynuuje rozpoczętą jesienią 2010r. akcję „Pola Nadziei”. Pola Nadziei  to kampania ogólnopolska polegająca na sadzeniu żonkili, które są symbolem nadziei i solidarności z ludźmi umierającymi na raka. Kwiatem żonkila obdarowywani są ludzie wspierający działalność hospicyjną.

ZDJĘCIA Z JESIENI

"Święty Bernard stwierdza: „Bóg nie może cierpieć, ale może współcierpieć". Bóg, uosobiona, Prawda i Miłość zechciał cierpieć dla nas i z nami; stał się człowiekiem, aby mógł współcierpieć z człowiekiem, w sposób rzeczywisty, w ciele i krwi. Tak więc w każde ludzkie cierpienie wkracza Ten, który dzieli cierpienie i nieżyczliwość, w każdym cierpieniu jest odtąd obecne consolatio, pocieszenie przez współcierpiącą miłość Boga, i tak wschodzi gwiazda nadziei (por. Spe salvi, 39). Kieruję do was, drodzy bracia i siostry, ponownie to orędzie, abyście byli jego świadkami, przez wasze cierpienie, życie i waszą wiarę."

Benedykt XVI, papież

Zgodnie z obowiązującym prawem podatnicy mogą przekazać 1% swojego podatku dochodowego za rok 2010 na rzecz wybranej organizacji pożytku publicznego. Na terenie Diecezji Łomżyńskiej kościelną organizacją pożytku publicznego jest „CARITAS BLIŹNIM” wspierająca działalność statutową Caritas Diecezji Łomżyńskiej.

Jak przekazać 1% podatku na rzecz „Caritas Bliźnim" ?

Jest taka noc, na którą człowiek czeka i za którą tęskni.
Jest taki wyjątkowy wieczór w roku, gdy wszyscy obecni gromadzą się przy wspólnym stole.
Jest taki wieczór, kiedy gasną spory,
Wieczór, gdy łamiemy opłatek, składamy życzenia…
To noc wyjątkowa… Jedyna… Niepowtarzalna…
Noc Bożego Narodzenia.

W tę jedyną i Niepowtarzalną Noc życzę Wszystkim obfitych łask i błogosławieństwa Bożej Dzieciny.

Jadwiga Dudek – kierownik
i Pracownicy
Hospicjum Caritas
w Ostrołęce

Pola nadziei 201006 paĽdziernik 2010
W dniu 8 października 2010 wolontariusze akcyjni ostrołęckich szkół pracujący na rzecz Hospicjum Domowego CARITAS w Ostrołęce podejmują po raz trzeci akcję POLA NADZIEI. W ramach tego projektu sadzić będą cebulki żonkili, które wiosną porozdają mieszkańcom naszego miasta.

Serdecznie zapraszamy Ostrołęczan do przyłączenia się do naszej akcji.
FOTOREPORTARZ

Sms dla powodzian12 lipiec 2010

Do dziś żyjemy tragedią powodzi, która nawiedziła Południe Polski w tym roku. Caritas Diecezji Łomżyńskiej czynnie włączyła się w akcję pomocy najbardziej poszkodowanym. W okresie wakacyjnym będzie to zaproszenie do spędzenia kolonii organizowanych przez naszą Caritas.

Dziękując wszystkim, którzy odpowiedzieli na apel o pomoc dla najbardziej potrzebujących powodzian, prosimy o włączenie się w akcję charytatywnego smsa, prowadzoną przez Caritas Polska.

Ks. mgr Andrzej Mikucki
Dyrektor Caritas Diecezji Łomżyńskiej

WYŚLIJ SMS O TREŚCI "POMAGAM" NA NUMER 72052 koszt 2,44 zł

Pola Nadziei ciąg dalszy15 kwiecień 2010
HOSPICJUM CARITAS kontynuuje rozpoczętą jesienią akcję „Pola Nadziei". Ideą programu jest pozyskiwanie funduszy na utrzymanie hospicjów, a także edukacja i uwrażliwienie na los terminalnie chorego człowieka.

W niedzielę 18 kwietnia młodzież szkół średnich, gimnazjów i szkół podstawowych ścinać będzie żonkile posadzone jesienią i rozprowadzać na ulicach miasta, odbędzie się również zbiórka do puszek przed ostrołęckimi kościołami Całkowity dochód z akcji zostanie przekazany na wsparcie pracy Hospicjum Caritas.

Jadwiga Dudek

Wielkanoc 201003 kwiecień 2010
„Panie
ukrzyżowany i zmartwychwstały
Niech już nic nie sprawia nam cierpienia i nie wyciska łez do tego stopnia byśmy zapominali o radości Zmartwychwstania ”

bł. Matka Teresa z Kalkuty

Drodzy Chorzy

Najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Wielkiej Nocy, pełnych nadziei że nasza drogę życia nie odbywamy sami ale wspólnie z ludźmi dobrej woli zatroskanymi o los cierpiących w chorobie.

Z najlepszymi życzeniami
z Zespołem

« Poprzednia 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7 8 9 10 Następna »