Życzenia Bożonarodzeniowe20 grudzień 2007
Jest taka noc, na którą człowiek czeka
i za którą tęskni.
Jest taki wyjątkowy wieczór w roku,
gdy wszyscy obecni gromadzą się
przy wspólnym stole.
Jest taki wieczór, kiedy gasną spory,
Wieczór, gdy łamiemy opłatek,
składamy życzenia...
To noc wyjątkowa...  Jedyna...   Niepowtarzalna...
Noc Bożego Narodzenia.

W tę jedyną i niepowtarzalną Noc
życzymy Wszystkim
obfitych łask i błogosławieństwa Bożej Dzieciny.

z Zespołem

W związku z ogólnopolską akcją "SMS dla HOSPICJUM", został zarejestrowany w TVostroleka.pl wywiad z Kierownik Hospicjum w Ostrołęce Panią Jadwigą Dudek.

Zapraszamy do obejrzenia!

Pomóż hospicjum!09 listopad 2007
Od października do końca grudnia 2007 trwa zbiórka publiczna.

Zebrane środki zostaną przeznaczone wsparcie placówek uczestniczących w Kampanii, poprzez zakup leków i sprzętu medycznego podnoszącego jakość opieki nad pacjentami, a także poprzez środki na rozwój istniejących i powstających centrów wolontariatu.

Dzień Służby Zdrowia18 paĽdziernik 2007
"Gdy chodzi o posługę, jaka ludzie spełniają wobec cierpiących, potrzeba przede wszystkim kompetencji profesjonalnych: niosący pomoc powinni być przygotowani w taki sposób, aby potrafili robić to, co właściwe we właściwy sposób, podejmując wysiłek dalszej troski. Kompetencja zawodowa jest tu pierwszym, podstawowym wymogiem, ale ona sama nie wystarczy. Chodzi bowiem o istoty ludzkie, a osoby ludzkie zawsze potrzebują czegoś więcej niż technicznie poprawnej opieki. Potrzebują człowieczeństwa. Potrzebują serdecznej uwagi. Ci, którzy działają w instytucjach charytatywnych Kościoła, powinni odznaczać się tym, że nie ograniczają się do sprawnego wypełnienia, co stosowne w danej chwili, ale z sercem poświęcają się na rzecz drugiego, w taki sposób, aby doświadczył on bogactwa ich człowieczeństwa"

Benedykt XVI, Deus caritas est

Pomóż hospicjom!09 paĽdziernik 2007
Od października do końca grudnia 2007 trwa zbiórka publiczna.

Obejrzyj teledysk

Tegoroczna IV edycja Ogólnopolskiej Kampanii Społeczno - Edukacyjnej „Hospicjum to też Życie” przebiegać będzie pod hasłem „Wolontariat Hospicyjny - Lubię Pomagać”. Kampania skierowana jest przede wszystkim do potencjalnych wolontariuszy, a więc młodzieży, studentów, emerytów i rencistów.

III Kampania na rzecz hospicjów została uroczyście zakończona 31 marca 2007 w Warszawie.
Podczas zbiórki publicznej przeprowadzonej w dniach 1.10-31.12.2006 w ramach III Ogólnopolskiej Kampanii Hospicjum to też Życie zebrano 465 780,83 zł.

Celem ostatniej III Kampanii było uwrażliwienie społeczeństwa na problem żałoby i osierocenia oraz pokazanie metod pomocy osobom, które straciły bliskich i nie mogą sobie poradzić w trudnych chwilach.

Życzenia Wielkanocne05 kwiecień 2007
„Chrystus Zmartwychwstały czyni z życia człowieka nieustające święto ”

Św. Atanazy

Od pustego Grobu Chrystusa płynie ku nam pełnia nadziei, iż cierpienie przynosi zbawienny owoc, a śmierć staje się źródłem i początkiem życia wiecznego.

Drodzy Chorzy
Niech prawda tajemnicy Paschalnej napełnia Was radością, przynosi pokój serca i pomnaża wiarę w ostateczne zwycięstwo dobra i miłości.

Z najlepszymi życzeniami
z Zespołem

"Zwracam się do was, drodzy bracia i siostry, chorzy nieuleczalnie i w fazie terminalnej. Wzywyam was, byście kontemplowali cierpienia ukrzyżowanego Chrystusa i razem z Nim zwracali się do Ojca, ufając w pełni, że każde życie, a wasze w szczególności, jest w Jego rękach."

Benedykt XVI Papież

Z okazji Światowego Dnia Chorego
Wam Drodzy Chorzy,
dużo zdrowia, wytrwałości
w codziennym znoszeniu bólu i cierpienia
oraz wiary i nadziei
na każdy nadchodzący dzień

życzy
z Zespołem

Z radością informujemy, że z dniem 12 grudnia 2006 została powołana „CARITAS BLIŹNIM” jako jednostka wspomagająca działalność Caritas Diecezji Łomżyńskiej. Posiada ona status organizacji pożytku publicznego i zarejestrowana jest w Krajowym Rejestrze Sądowym.

Dzięki powołaniu do życia „CARITAS BLIŹNIM” można teraz wspomóc Caritas Diecezji Łomżyńskiej przekazując 1% swojego podatku właśnie na tą jednostkę.

« Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 [ 9 ] 10 Następna »